Sint Annaparochie 4 oktober 2021    

Titel geen 'must' voor St. Anna

Pieter Jan Plat snelt langs Friesland-aanvoerder Jeffrey Meijer. foto dijks fotografie

Sint Annaparochie is volgens velen titelkandidaat nummer één. Binnen de club zijn de meningen verdeeld over een mogelijk kampioenschap.

Bartele van Dijk

De momenteel geblesseerde grensrechter en elftalleider Jordy Miedema is duidelijk: "We willen geen kampioen worden. Bijna alle ploegen in onze regio stoppen met het zondagvoetbal. Als we promoveren, moeten we lange reizen naar Drenthe en Groningen maken. Ook missen we dan de derby's tegen Dronrijp en DTD."

Clubtopscorer Pieter Jan Plat (32), gisteren tegen Friesland weer twee keer trefzeker, denkt er anders over. "We willen best de titel pakken, maar eenvoudig wordt het niet."

Plat, net terug van een vakantie in Spanje, ziet de ploeg van trainer Arnold Haanstra

niet zomaar als eerste eindigen. "Met het elftal van twee jaar geleden hadden we kampioen kunnen worden. We zijn echter veel oudere steunpilaren kwijtgeraakt."

Hij doelt op de dragende spelers Harmen Visser, Geert Scheer en Sytze Jorritsma, die zijn gestopt. De selectie bestaat nu uit veel jeugdspelers, die zich volgens Plat snel aan het niveau van de derde klasse aanpassen. "Ze pakken het geweldig op."

Het grote aantal blessures bij het vlaggenschip is wel een bron van zorg. Gisteren stonden er zelfs twee A-junioren in de basis. Ze deden het goed. Phenmar Bom scoorde met een vlammend schot en ook de jonge Wessel Versnel haalde vernietigend uit.

"We zijn fysiek niet zo sterk"

Volgens Plat moet zijn team het van verzorgd voetbal hebben. "We zijn fysiek niet zo sterk", geeft hij aan. Na de ruime overwinning op de Leeuwarders en zes punten uit twee wedstrijden doet hij een voorzichtige voorspelling. "Onze start is goed en een plaats bij de eerste drie moet zeker kunnen. Maar waar we precies staan, weet ik niet. "

Bron: Leeuwarder Courant