Sint Annaparochie, 24 januari 2020    

Honderdjarige met sociaal hart

Burgemeester Marga Waanders in een geanimeerd gesprek met de jarige Ans van Vegten-Visser. Foto joachim de Ruijter

Terugkijkend op een actief leven mocht Ans van Vegten-Visser uit Sint Annaparochie gisteren haar honderdste verjaardag vieren.

Maria Del Grosso

Ans, geboren als Anne, woonde tot haar 98ste zelfstandig. Met hulp van haar schoondochter uit Zaanstad lukte dat.

De laatste twee jaar woont ze in locatie Beuckelaer van zorgcentrum het Bildt in Sint Annaparochie. Ze is gebonden aan een rolstoel.

Nog steeds is de eeuweling, net als vroeger, betrokken bij wat er speelt in de wereld en staat ze positief, vrolijk en sociaal in het leven.

De honderdjarige werd geboren als dochter van Bauke en Akke Visser. Na veel omzwervingen door Nederland kwam ze in Amsterdam terecht waar ze haar man Gerrit van Vegten leerde kennen.

Ze trouwden in Amsterdam en bleven daar tot 1984. Na de pensionering van Gerrit verhuisden ze naar Sint Annaparochie omdat dat een uitdrukkelijke wens van haar man was.

In Sint Annaparochie leerde Ans zwemmen en maakte ze zich verdienstelijk voor de PvdA, een partij waar ze nog steeds lid van is. Bij ouderenbond ANBO was ze bestuurslid en organiseerde ze vele activiteiten. Te denken valt aan fietstochten voor ouderen en koersbal.

Bron: Leeuwarder Courant