Sint Annaparochie, 28 juni 2022

Albert Heijn in Sint Anne en Stiens verkocht

Albert Heijn in Sint Annaparochie

Sint Annaparochie De familie Wassenaar heeft zijn Albert Heijn-supermarkten in Sint Annaparochie en Stiens verkocht.

Aan Dirk van der Meulen

Alle 225 (parttime) medewerkers kunnen mee over naar de nieuwe eigenaar Europa Have. Europa Have is een familiebedrijf uit Didam dat 25 AH-winkels in Nederland exploiteert, waaronder die in Lemmer.

Het was voor de zussen Josefine en Hetty, broer Marc-Siemon Wassenaar en hun vader Herman geen eenvoudig besluit. Door de verkoop komt er een einde aan 105 jaar ondernemerschap van vier generaties Wassenaar. "Dochs waar t wel n unanime beslissing wert wy 100 procent achter staan", benadrukt Hetty Wassenaar. "Wy hewwe t met syn fieren opbouwd en wy sltte t ok met syn fieren f.

Geen opvolgers

De reden voor de verkoop is de opvolging, zegt ze. Geen van de negen kinderen

heeft de ambitie om de zaak over te nemen. "Want se wete als gyn ander wat foor lange werkweken hur ouweloi faak make mosten. De vijf kinderen die in het supermarktbedrijf werken, blijven dat voorlopig doen.

De derde generatie Wassenaar, Herman en Jannie, begon in 1967 in Sint Anne met een supermarkt onder eigen naam, die in 1978 na enkele verbouwingen de grootste was van Noordwest-Friesland. In 1981 volgde de opening van een winkel in Stiens. In 1995, toen de kinderen toetraden tot de directie, sloot Wassenaar Supermarkten in Sint Anne zich aan bij Albert Heijn. Stiens volgde drie jaar later.

"Eerst geniete fan de rust en dan
sien wy wel wat dr op ns pd komt

Groots eeuwfeest

In 2017 vierden de Wassenaars nog op grootste wijze het eeuwfeest. Gedurende drie dagen waren er voor jong en oud muzikale optredens met tal van bekende Nederlandse artiesten. Speciale busdiensten brachten de bezoekers naar de feesttent in het dorp.

Hoe nu verder? "Eerst geniete fan de rust en dan sien wy wel wat dr op ns pd komt, zegt Hetty Wassenaar.

Bron: Leeuwarder Courant