RONDE VAN ST.-JABIK 8 MAART HARDLOPEN EN WANDELEN HART VOOR EMMA.

Op zaterdag 8 maart organiseert de Sportvereniging Friesland de Ronde van St.-Jabik over 5-10-16 km.  De start is om 16.00 uur. Een andere tijd dan lopers van SV Friesland zijn gewend maar dit is een speciale editie waarbij men ook de 5 of 10 km wandelend mag afleggen.

De loop wordt georganiseerd in het kader van Hart voor Emma een actie voor een ziek 3 jarig meisje uit St.-Jabik zie de site www.hartvooremma.nl   Er worden veel acties georganiseerd en SV Friesland levert haar bijdrage met een sponsorloop voor de jeugd van de basisscholen  over 0.5-1-1.5-2 km. deze start om 15.30 uur in de Hofstraat 9079 MC St.-Jabik.  Om 16.00 uur gaan de hardlopers en wandelaars van start.  In de Fijfskaar is kleed/douchegelegenheid in het Gymnastiekgedeelte.

Inschrijven kan in de garage van Aukje en Hendrik Hofstraat 1. Op het parkeerterrein in de Hofstraat staan kledingtenten en een stand van de Stichting met hebbedingetjes in de verkoop en een bus waar de lopers en bezoekers hun gift in kunnen doen.

SV Friesland vraagt het normale inschrijfgeld voor de jeugd en SV Frieslandleden €3,00 niet leden betalen € 4,00 wie een medaille wil kan deze kopen bij Josefien voor € 2,00 de jeugd tot er met 12 jaar krijgt altijd een medaille. Voor de jeugd die aan de sponsorloop deelnemen zal een passende herinnering worden gezocht. Wie meer wil geven kan dit in de bus doen van de stand bij de finish.  Na de finish is er vruchtendrank en fruit voor de jeugdige deelnemers. Ze mogen hun sponsorformulieren ook in de Hart voor Emma stand inleveren. Geen sponsorlijst zie dan op de sites van Hart voor Emma en SV Friesland print deze uit.

De jeugdloop voor de basisscholen start in de Hofstraat, via Hofplein en St.Willemstraat en Zuideinde/oost en Cl.Barthoutstraat terug naar de finish dit is 500 meter, ze mogen dan door voor de 2e 3e of 4e ronde. DJ Christiaan Valk van www.ikwilparty.nl zorgt voor de muzikale omlijsting.

De seniorenlopers start om 16.00 uur voor hun 5-10-16 km. ook in de Hofstraat via Hofplein en G.v.Swietenstraat, Zuiderweg, Moaije Peal, Hearewei Via de oude spoorbaan naar Minnertsga, langs de windmolens door naar Firdgum en Dykshoek, via de Griene Dyk naar de Hoven en via de lange Dyk richting Minnertsga en Mooie paal, hier ook via de Griene Dyk enZondervansreed en Westerweg via het t’Spoorrondsy naar de G.v.Saksenstraat – Geert Veenhuizenstraat en Pr.J.E.Dorststraat.   Naar de finish in de Hofstraat. Het verkeersregelaarsteam White Angels Verkeersteam zorgen voor de veilige oversteek van Zuideinde en Oosteinde. De 5 km gaat niet naar Minnertsga en via de Griene Dyk terug naar St.-Jabik.

Onderweg is er verzorging op al de afstanden, water en vruchtendrank en fruit. De wandelaars starten achter de hardlopers en kunnen kiezen uit 5 of 10 km. en lopen hetzelfde parkoers dan de hardlopers. Na de finish is er SV Frieslandverzorging met bouillon, thee, vruchtendrank en fruit.

DE gelopen tijden van de hardlopers worden opgenomen voor de uitslagen. Er zijn geen prijzen. De foto’s komen met de uitslag op de sites. www.svfriesland.nl

In de garage kunnen deelnemers en publiek snert en soep kopen, ook deze opbrengst gaat naar het goede doel Hart voor Emma.