Terherne, juli 2008
Er gaat niks boven de aardappelPizza, spagetti en rijst: buitenlands eten is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Maar hoe populair is de jirpel anno 2008 nog? Dit jaar werden Friesland Post lezers opgeroepen te laten weten of ze nog vaak aardappelen eten. Een reactie van trouwe aardappeleters. GEEN ITALIAANSE PANNENKOEK Naam: Arjen Kaper (71) en zijn vrouw Anna (69) Gaat u wel eens aardappelvreemd? |
enkele keer eten we Irenes, voor de afwisseling. Vroeger had je Botergeeltjes, die waren helemaal lekker.' Hoe eet u 'm het liefst? 'Gekookt. Een goede aardappel kook je en een slechte bak je of pureer je. Daarom krijg je in hotels ook altijd gebakken aardappels. Wij eten ze het liefst gekookt, met groente en draadjesvlees.' Elke dag piepers? 'Zes keer per week. De andere dag is het kiezen tussen pasta, snert, Chinees of pannenkoeken, maar geen Italiaanse pannenkoeken. Die pizza's lust ik niet!' Gaat 'ie mee op vakantie? 'Nee. We gaan wel veel op reis hoor, maar dan eten we wat in dat land gebruikelijk is. Als we in Turkije of Italië zijn, eten we geen aardappelen, maar in Nieuw-Zeeland wonen veel Friezen, dus daar hebben ze wel aardappels.' Geen ontwenningsverschijnselen? 'Beetje wel. Aan het eind van de vakantie verlang ik weer naar gekookte aardappels.' Grootste aardappelergernis? 'De verschillende formaten in één zak. Als je die ongelijke aardappels in één pan hebt, zijn ze nooit tegelijk klaar. Dat is heel dom en een slechte reclame voor de aardappels.' Bron: Friesland Post |